Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Protipandemické opatrenia v Kalifornii donútili niekoľko veľkých firiem presunúť svoje sídla do iných štátov USA. Zo Silicon Valley sa tak po Muskovi sťahuje ďalší technologický gigant, ktorým je Oracle, informoval portál DailyMail.

Aj keď Elon Musk otvorene kritizoval kalifornské protipandemické opatrenia a ako dôvod odchodu zo Silicon Valley do Texasu označil práve tie, Oracle oficiálne uvádza úplne iné dôvody presunu sídla spoločnosti.

Technologická spoločnosť hlási, že premiestnením svojho sídla do Austinu v Texase chce dať zamestnancom väčšiu variabilitu pri výbere pracovného miesta. Zamestnanci si budú môcť vybrať, či budú pracovať z nových priestorov v Texase, z niektorého zo starších sídel v Denveri, Vermonte či na Floride, alebo dokonca z pohodlia svojho domova, píše Cnet.

Pred pár dňami sa do Texasu oficiálne presťahoval aj Elon Musk. Ten navyše oznámil, že do Texasu alebo do Nevady plánuje presťahovať aj sídla firiem Tesla a SpaceX, ktoré sú zatiaľ stále v Kalifornii. Začiatkom mesiaca ohlásila sťahovanie z kalifornského San Jose do texaského Houstonu aj spoločnosť HP. Slnečná Kalifornia tak v posledných týždňoch prichádza o naozaj veľkých hráčov.

Zdroj: DailyMail, Cnet

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú