Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Komunikačná aplikácia Signal má novú funkciu, vďaka ktorej môžu jej používatelia rozmazať tváre ľudí na fotografiách. Funkcia je dostupná v aplikáciách pre operačné systémy Android a iOS.

Funkcia sa v aplikácii objaví pri upravovaní fotografie, či už čerstvo odfotenej alebo z galérie zariadenia. Používatelia uvidia možnosť rozostrenia tváre vedľa ďalších nástrojov úpravy snímky. Po výbere funkcia automaticky vyhľadá tváre a rozmaže ich, v prípade, že by niektoré osoby neidentifikovala, používatelia to môžu urobiť aj manuálne. Použiť sa pritom dá aj na zakrytie ostatných súkromných informácií na fotke. Niektoré nástroje na rozmazanie tváre si vyžadujú posielať informácie zo zariadení.

V prípade Signalu sa však vzhľadom na ochranu súkromia celý proces odohráva v používanom zariadení, pretože podľa vývojárov používa „najnovšie systémové knižnice na úrovni platforiem pre iOS a Android“. Preto nie vždy nájde všetky tváre. Signal poskytuje šifrovanú komunikáciu a vďaka tomu v ostatných dňoch nadobudol počas demonštrácií v USA značnú popularitu, keďže jeho funkcie na ochranu súkromia neumožňujú úradom dešifrovať správy. Len počas uplynulého víkendu zaznamenal 37-tisíc stiahnutí.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú