Slovenská asociácia pre elektromobilitu spustila nový podcast Na plný prúd, ktorým chce šíriť informácie o jazdení na elektrinu. V jednotlivých častiach bude vysvetľovať napríklad, ako fungujú elektrické autá, aká infraštruktúra je k nim potrebná či ako fungujú batérie.

Podcast nie je určený iba pre informovaných nadšencov elektromobility, ale aj pre úplných začiatočníkov, ktorí majú záujem sa o takejto forme dopravy dozvedieť viac, informoval o tom v utorok riaditeľ SEVA Patrik Križanský.

„Dlhšie sme rozmýšľali nad spôsobom, akým by sme mohli o elektromobilite hovoriť nielen s komunitou ľudí, ktorí vedia, čo to je, ale aj s tými, ktorých sa táto téma bude týkať o dva či päť rokov. Ambíciou je prinášať aj epizódy, ktoré budú viac rozoberať informácie zamerané na celkový systém mobility a s ňou súvisiace trendy v EÚ a vo svete,“ vysvetlil Križanský, ktorý zároveň podcast moderuje.

Zobraziť celú galériu (1)
Flickr (Úprava redakcie)

„Rozhodli sme sa preto vytvoriť priestor, v ktorom sa týmto všetkým informáciám, ale aj praktickým radám budeme môcť venovať,“ dodal Križanský.

V krátkom formáte do 15 minút si záujemcovia môžu vypočuť otázky od ľudí a rôznych odborníkov, ktorí sa ich budú snažiť zodpovedať. Podcast je voľne dostupný na rôznych podcastových platformách, ako napríklad SoundCloud, Google, Spotify či Anchor.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú