Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Americká spoločnosť Segway končí s výrobou rovnomenného dvojkolesového elektrického vozidla. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Samovyvažovací dopravný prostriedok, ktorý sľuboval revolúciu v osobnej preprave, vynašiel americký inžinier Dean Kamen a na trh ho uviedli v roku 2001. Od začiatku ho však sprevádzali nehody a tiež sťažnosti chodcov. V roku 2015 firmu kúpila čínska spoločnosť Ninebot. Výrobu v továrni v New Hampshire ukončia 15. júla.

Prezidentka spoločnosti Segway Judy Cai sa v súvislosti s ukončením výroby vyjadrila, že Segway PT počas svojho prvého desaťročia dokázal, že je efektívnym a účelným osobným vozidlom.

BBC však dodáva, že počas svojej dvadsaťročnej histórie bol Segway aj terčom posmeškov, sprevádzali ho nehody a nevyhla sa mu ani smrť. V roku 2010 zahynul po páde z útesu milionár Jimi Heselden, ktorý len desať mesiacov predtým kúpil firmu Segway, pričom v čase nešťastia sa viezol práve na jednom z jej vozidiel.

V januári tohto roka zase na technologickom veľtrhu CES v Las Vegas havaroval prototyp elektrického invalidného vozíka s názvom S-Pod. V čase nehody na ňom sedel novinár, ktorý s ním počas testu narazil do steny.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú