Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Japonské herné štúdio Sega už niekoľko rokov nepatrí na stupienok najzásadnejších vývojárov videohier. Stále však môže ponúknuť svoje históriou overené kúsky, ktoré v časoch vydania budovali základy dnešného sveta hier.

Sega sa na trhu konzol ohriala až do prelomu 21. storočia. Dovtedy sa vyznačovala najmä ako dospelejšia alternatíva hier od Nintenda, kedy sľubovala, že na domáce obrazovky ponúkne rovnaký zážitok ako niekoľkonásobne silnejšie herné automaty tej doby.

Jedným z takýchto titulov bola aj 2D bojovka Golden Axe, ktorá sa aj napriek nepopierateľným kvalitám nikdy nedočkala priameho pokračovania. Myšlienku nadobro zhodilo zo stola aj rozpustenie štúdia Sega Australia v roku 2013.

Práve to pripravovalo oživenie značky pre novodobých hráčov projektom Golden Axed. Ako už vieme, titul neuzrel svetlo sveta, keďže sa nikdy nevymotal z fázy prototypu. Pri oslavách 60. rokoch spoločnosti Sega však autori sprístupnili na Steame niekoľkominútovú „jednohubku“ toho, ako by takýto projekt mohol v zdarnom finiši vyzerať.

Pri jubilejnej príležitosti ponúka japonská ikona do dnešného dňa zadarmo legendárne pokračovanie Sonic The Hedgehog alebo hneď niekoľko kolekcií svojich hier v masívnych zľavách.

Zdroje: Steam, YouTube

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú