Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Slovenská private equity spoločnosť Sandberg Capital prostredníctvom fondu Sandberg Investment Fund II získala minoritný podiel v českej technologickej spoločnosti Daktela. Tá sa zameriava na riešenia pre komunikáciu so zákazníkmi.

Ide už o druhú významnú investíciu Sandberg Capital z novovytvoreného fondu, ktorý bol spustený len v januári tohto roka. Spoločnosť Sandberg o tom informovala v utorok. Majoritný podiel si v Daktele ponechávajú jej zakladatelia David Hájek a Richard Baar. Obaja, spolu so súčasným manažmentom, budú firmu riadiť aj naďalej.

Daktela vytvorila moderné cloudové riešenie vhodné pre malých podnikateľov i veľké call centrá. Na českom trhu pôsobí už od roku 2005 a z pôvodného riešenia pre telefónne ústredne sa postupne rozšírila o ďalšie komunikačné kanály (napr. mail, sms, web chat, whatsapp, messenger a ďalšie).

Vytvorila tak „all-in-one“ produkt pre efektívne riadenie a správu komunikácie medzi firmami a ich zákazníkmi. Riešenie využívajú firmy z oblastí od e-commerce cez cestovné kancelárie až po energetické spoločnosti a call centrá. Spoločnosť Daktela bola počas akvizície zastupovaná transakčno-poradenskou spoločnosťou VICF a advokátskou kanceláriou CEE Attorn.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú