Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kórejský Samsung, prichádza s novinkou v podobe fyzickej platobnej karty. Karta má podľa Samsungu ešte viac rozšíriť možnosti platieb cez službu Samsung Pay.

V prípade karty Samsung Money sa jedná o debetnú kartu, čím sa líši napríklad od konkurenčného Apple. Fyzická karta je vyrábaná spoločnosťou MasterCard, no za jej vydávaním však stojí americká firma Boncorp.

Samsung

Ako píše portál TheVerge, Samsung sľubuje, že pri využívaní ich novej karty nebudú zákazníkom účtované žiadne poplatky za vedenie, výbery či dokonca za poistenie samotnej karty. Pri každej platbe budú navyše zákazníci získavať body, ktoré môžu utratiť pri nákupoch produktov Samsungu.

Samsung Money debetná karta bude poistená až do výšky 1,5 milióna dolárov, čo je 6-krát vyššia hodnota, ako pri väčšine bežných platobných kariet. Tie bývajú poistené iba na sumu 250 000 dolárov.

Samsung

Na samotnej karte nie sú viditeľné žiadne citlivé údaje, ako číslo karty alebo CVV kód. Vďaka spolupráci so spoločnosťou SoFi sa da používať kartu vo viac ako 55-tisíc bankomatoch siete Allpoint v USA. Práve tu bude karta Samsung Money spustená ako prvá už počas tohoto leta.

Zdroj: Samsung, TheVerge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú