Rozlíšenie 4K sa už pomaly stáva štandardom, no používatelia prehliadača Safari si ho až doteraz nemohli na platforme YouTube užiť. Portál 9to5mac však upozornil, že Safari 14 na operačnom systéme macOS Big Sur beta 4 konečne získava podporu 4K na YouTube, ako aj podporu prehrávania HDR videa.

Doposiaľ mohli používatelia Mac zariadení pozerať YouTube v 4K rozlíšení iba cez prehliadače tretích strán, Safari totiž nepodporovalo kodek VP9 od Google, ktorý je potrebný pre prehrávanie 4K videa na platforme YouTube.

Samotný Chrome podporuje tento kodek už od roku 2013, no Apple ho do svojich systémov a prehliadača začal implementovať až počas tohto roka. Okrem toho, že používatelia Macov, ktorí preferujú Safari, už čoskoro nebudú musieť pri prezeraní YouTube v najvyššej kvalite používať iný prehliadač, získa prehliadač niekoľko ďalších technických vylepšení.

Ako píše portál NeoWin, Safari bude podporovať formát obrázkov WebP a taktiež prinesie podporu prehrávania HDR videa, ktorá umožní používateľom sledovať Netflix v 4K.

Zdroj: 9to5mac, NeoWin

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú