Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rusko ide často a v mnohých veciach opačnou cestou než USA, čo sa ukazuje aj v prípade spolupráce s čínskym technologickým gigantom Huawei. Zatiaľ čo USA nechce mať s Huawei nič spoločné, Rusi sa nebránia vzájomnej spolupráci a dokonca plánujú výstavbu 5G infraštruktúry v Moskve, píše Gizmochina.

Túto spoluprácu oznámil sám minister zahraničných vecí, Sergej Lavrov, píše portál Reuters. Podľa jeho slov sa Rusko nebráni spolupráci s inými krajinami a je pripravené spolu s Huawei budovať svoju 5G infraštruktúru. Tá by sa mala začať rozvíjať od hlavného mesta.

Podľa Lavrova, Rusko v žiadnom prípade nechce nasledovať kroky USA, ktoré Huawei úplne odstavili od akejkoľvek vzájomnej spolupráce či spolupráce amerických spoločností s čínskym gigantom.

Spojené štáty obvinili čínsku technologickú spoločnosť zo špehovania, čo sa však nikdy oficiálne nepotvrdilo. USA navyše tlačila aj ďalšie krajiny do toho, aby spoluprácu s Huawei zvážili. Čínsky gigant tak už prišiel pri budovaní 5G sietí aj o trhy ako Nový Zéland, Austrália, Japonsko, Veľká Británia či susedné Poľsko.

Zdroj: GizmoChina, Reuters

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú