Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Seriál Černobyľ z produkcie HBO zožal po celom svete obrovský úspech, no v Rusku sa natáča ďalšia adaptácia z rovnakého prostredia, no s odlišnou zápletkou a príbehom. Na svete je už aj prvý trailer.

Prvotné informácie o ruskej adaptácii seriálu Černobyľ boli také, že Rusom sa nepáčila verzia príbehu, ktorý HBO vyprodukovalo, a tak sa rozhodli vytvoriť vlastnú seriálovú adaptáciu tejto katastrofy. Neskôr sa však zistilo, že ruský Černobyľ sa začal natáčať už v októbri minulého roka. Tvorba sa tak prelínala s natáčaním seriálu od HBO, čiže o „reakciu“ v tomto prípade zrejme nepôjde.

Portál VanityFair prezradil, že tento seriál, ktorý bude mať 12 častí, je do istej miery financovaný ruským ministerstvom kultúry, ktoré do projektu vložilo 413 tisíc eur, no celkový rozpočet známy nie je.

Podľa informácií z webu KinoPoisk sa má celý príbeh odohrávať v období od apríla do decembra 1986 a hlavnú úlohu tu má zohrávať skupina KGB, ktorá si je vedomá svetového záujmu o jadrovú elektráreň v Černobyle a do mesta tak prichádza americký agent CIA, Albert Lenz, ktorý je obvinený zo špionáže.

Zdroj: VanityFair, KinoPoisk

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú