Produkcia novej fantasy od Amazonu je momentálne v plnom prúde a aj napriek pandemickej situácii nakrúcanie na Novom Zélande prebieha presne podľa plánu.

To, že Amazon svojmu novému projektu verí, dokazuje už len čiastka, za ktorú odkúpil práva na jeho nakrúcanie – predstavuje 250 miliónov. Spoločnosť za štvrť miliardy získala práva na nakrúcanie tzv. Druhého veku Tolkienovho univerza, charakteristické vzostupom i pádom Númenoru ako aj ukovaním Prsteňov moci.

Collider teraz informuje, že Amazon netrochári ani pri nakrúcaní prvej série, ktorá giganta vyjde približne na 500 miliónov dolárov. Nejde pritom o dohad, ale prakticky hotovú vec, keďže astronomickú čiastku potvrdili novozélandské autority.

Z Pána prsteňov sa tak bezkonkurenčne stáva najdrahší televízny projekt v histórii, kedy niekoľkonásobne predbieha aj najdrahšie seriály súčasnosti. Do tejto skupiny patrila napríklad posledná séria Game of Thrones, ktorú malo HBO nakrútiť za približne 100 miliónov.

www.moviestillsdb.com

Seriál svojím gigantickým rozpočtom zároveň tromfne aj oscarovú filmovú trilógiu režiséra Petera Jacksona, ktorá bola nakrútená dovedna za 281 miliónov. To síce bolo takmer pred 20 rokmi, aj po zohľadnení inflácie však seriálová novinka stojí viac ako všetky tri Jacksonove filmy dokopy.

Amazon s investíciami zároveň tak skoro neskončí. V pláne má totiž nakrútiť celkovo päť sérií Pána prsteňov, čoraz častejšie sa hovorí aj o možných spin-offoch.

Zaujíma ťa, o čom Pán prsteňov od Amazonu vlastne bude? Prečítaj si náš detailný článok, v ktorom predstavujeme jeho hlavné herecké hviezdy aj dejové zasadenie.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú