Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rast počtu predplatiteľov americkej spoločnosti Netflix podnikajúcej v oblasti streamovacích služieb sa spomalil ešte predtým, ako začala čeliť hrozbám zo strany firiem Apple and Walt Disney Co. Počet predplatiteľov služieb Netflixu počas júla až septembra celosvetovo stúpol o 6,8 mil., čiže prognóza firmy, že získa 7 mil. zákazníkov, sa nenaplnila. Netflix získal v USA len 520 tis. nových predplatiteľov, pričom vedenie firmy predpokladalo, že ich bude 800 tisíc.

Najnovšie nenaplnenie plánovaného rastu počtu predplatiteľov v USA „veští pre firmu ťažkosti v období pred zvýšenou konkurenciou,“ povedal Eric Haggstrom, analytik spoločnosti eMarketer.

Prvého novembra totiž svoju streamovaciu službu štartuje Apple len za 5 USD mesačne a Disney bude od 12. novembra predávať svoju službu iba za 7 USD mesačne. Najpopulárnejší balík Netflixu v USA stojí 13 USD mesačne. Netflix očakáva, že v štvrtom kvartáli tohto roka vo svete získa 7,6 mil. predplatiteľov, čiže menej v porovnaní s 8,8 mil. nových zákazníkov v rovnakom období vlaňajška, čo signalizuje, že uznáva ostrejšiu konkurenciu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú