SpaceX dnes na obežnú dráhu vyniesol ďalších 60 satelitov Starlink. Booster, ktorý sa však po štarte vracia na Zem, znova nezvládol pristátie, informuje portál Space.

Ako píše SpaceX na svojom webe, dnešný štart bol už celkovo šiestou misiou Starlink. Štart rakety a vynesenie satelitov na obežnú dráhu prebehlo bez najmenších problémov. Po odpojení prvej úrovne rakety však táto časť nezvládla návrat na pristávaciu plošinu v Atlantickom oceáne.

„Prvý stupeň rakety sa úspešne odpojil od druhého stupňa, ale nanešťastie sme nedostali žiadne potvrdenie o úspešnom pristáti prvého stupňa rakety Falcon 9 na plošine,“ informovala výrobná inžinierka Jessica Anderson počas livestreamu zo štartu.

Celý priebeh dnešného štartu a let rakety Falcon 9 si môžeš pozrieť na priloženom videu. Spoločnosť SpaceX však v krátkej dobe prišla už o druhý booster rakety Falcon 9. 17. februára SpaceX tiež vynášal na orbitu 60 satelitov Starlink a aj v tomto prípade sa návrat prvého stupňa rakety na pristávaciu plošinu nevydaril.

Zdroj: Space, SpaceX

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú