Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Qualcomm prednedávnom predstavil svoj procesor, ktorý si nájde miesto v budúcoročných prémiových Android smartfónoch. Tento kremík je schopný nahrávať aj 8K video pri 30 fps. Najnovší počin spoločnosti v podobe procesora Snapdragon 865 bol už dokonca testovaný aj v prvom benchmarku, kde skončil so skvelým výsledkom, informuje Android Authority.

Výsledky testovania procesora Snapdragon 865 v benchmarku Geekbench 4.4 zverejnil na Twitteri leakster IceUniverse. V porovnaní s predošlou generáciou prémiového čipu od Qualcommu prináša tento nový model ešte vyšší výkon. Nový kremík sa pritom skladá z 3 typov jadier procesora, ktoré tvorí Cortex-A77 s 2,84 GHz frekvenciou, 3 jadrá Cortex-A77 s 2,4 GHz frekvenciou a 4 Cortex-A55 jadrá s frekvenciou 1,8 GHz.

Vo výsledku prináša tento čip podľa Geekbench až o 28 % viac výkonu v porovnaní s multi-core testom Snapdragonu 855. V tejto aplikácii totiž nový Snapdragon 865 získal 4 303 bodov pri single-core testovaní a až 13 344 bodov pri multi-core teste. Zrejme sa však jednalo o test na referenčnom smartfóne a reálny výkon procesora vo vlajkových lodiach výrobcov sa môže v budúcom roku mierne líšiť. Tento test však ukázal, čo môžeme od neho očakávať.

Zdroj: IceUniverse/Twitter, Android Authority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú