Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Väčšina výrobcov smartfónov ešte len začala nasádzať Android 11, no už tu máme prvý pohľad na údajný Android 12. Ako informuje The Verge, nová verzia operačného systému od Google prinesie zmeny vo vzhľade, ako aj nové bezpečnostné funkcie.

Uniknuté screenshoty obrazovky, na ktorej má byť údajne nový Android 12, sa objavili na portáli XDA-developers. Ako môžeš na priložených screenshotoch vidieť, nový vzhľad je viac „zaoblený“. Ikony, notifikácie a aj všetky ďalšie prvky majú značne zaoblené okraje. Podľa komentárov na sociálnych sieťach však tento dizajn určite nevyhovuje každému.

Zmenšil sa aj počet zobrazovaných rýchlych nastavení v hornej časti notifikačnej lišty. Na priložených screenshotoch je vidieť aj nový bezpečnostný indikátor, ktorý v hornej lište zobrazuje informáciu, či má práve používaná aplikácia prístup ku kamere alebo k mikrofónu. Totožnú funkciu priniesol ako prvý iOS 14 ešte minulý rok.

Android 12 by mal prísť s viacerými vylepšeniami ohľadom bezpečnosti a ochrany súkromia. Jednou z nich aj úplná deaktivácia mikrofónu alebo kamery.

Ďalej môžeme na obrázkoch vidieť aj nový četovací widget v okne s notifikáciami, ako aj na samotnej ploche smartfónu, vo widgete sa zobrazujú zmeškané hovory či prijaté správy. To, či sú tieto screenshoty skutočne z nového prostredia Android 12, zatiaľ oficiálne potvrdené nebolo. Google ale väčšinou predstavuje novú verziu operačného systému v mesiacoch február až marec, oficiálnych informácií by sme sa tak mohli dočkať už čoskoro.

Zdroj: The Verge, XDA-developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú