Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Hitman 3 vyšiel pred necelým týždňom a už sa objavujú prvé pokusy o zdolanie titulu v rekordnom čase. Znie to neuveriteľne, ale prvá misia odohrávajúca sa v najvyššej budove sveta, v Dubaji, sa dá dokončiť za menej ako desať sekúnd. Presvedčila nás o tom skupinka nadšencov, pričom najlepší z nich úspešne splnil kontakt za osem sekúnd!

Cieľom tzv. speedrunu bolo dokončenie titulu v čo najkratšom čase. V tomto prípade bolo pre splnenie misie nutné eliminovať dva ciele, čo hráč s prezývkou Goron dokázal hneď z úvodnej vstupnej haly za neuveriteľných osem sekúnd. Švéd tak prekonal doterajší rekord Nemca Der_Launch_Linus o jednu sekundu.

Samozrejme, o najvyššom hodnotení Silent Assassin nemôže byť ani reči, stratégia totiž spočívala v bleskovej likvidácii cieľov strelou do hlavy za prítomnosti množstva svedkov. V tomto prípade mala efektivita jednoznačne prednosť pred efektnosťou a eleganciou s akou pracuje Agent 47.

Tento počin je vskutku obdivuhodný, najmä ak zohľadníme fakt, že nešlo o využitie chyby v hre, ale o naozaj natrénovanú akciu. Rekord bol oficiálne uznaný a je vedený na stránkach speedrun.com zaoberajúcich sa tematikou zdolávania titulov v čo najrýchlejšom čase.

Záverečná časť trilógie je učebnicovým príkladom geniálneho herného dizajnu, o čom sme sa presvedčili na vlastnej koži a naše dojmy si môžeš prečítať v detailnej recenzii. Otvorenosť a rozsiahlosť jednotlivých úrovní priamo nabáda k ich skúmaniu a dôkladnému plánovaniu záverečného úderu na cieľ ideálne tak, aby to vyzeralo ako nehoda.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú