Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už v budúcom roku by sme sa mali dočkať novej generácie herných konzol od Sony a Microsoftu, ktoré majú ponúknuť omnoho vyšší výkon ako doterajšie modely. Zatiaľ čo Sony môže hráčom priniesť hranie vo vysokom 4K rozlíšením, jeho konkurent na to pôjde odlišne. Microsoft potvrdil, že Project Scarlett umožní plynulé hranie so snímkovacou frekvenciou 120 fps, čo naznačuje, že hry budú zobrazované vo FullHD rozlíšení, informuje Kotaku.

V tomto smere sa tak má táto novinka odlišovať od svojho japonského protivníka, ktorý by mal ponúknuť hranie v 4K pri 60 fps. Obe konzoly by pritom mali dostať procesory AMD Zen 2, grafický akcelerátor Navi GPU, extrémne rýchle SSD úložiská, podporu pre technológiu ray-tracing, hranie pri vyššom fps a podporu 8K rozlíšenia, informuje Tweaktown.

Hoci Microsoft oficiálne neprezradil žiadne konkrétne rozlíšenie, snímkovacia frekvencia 120 fps sa s najväčšou pravdepodobnosťou bude počas hrania spájať s FullHD rozlíšením. Project Scarlett by mali pritom oficiálne vyjsť približne o rok, no zatiaľ nie je známy ani náznak toho, s akou cenovkou príde konzola na trh.

Zdroj: Kotaku, Tweaktown

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú