Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Tomu sa hovorí strela do vlastnej brány. Belgické opatrenia zamerané na znižovanie emisií v mestách sú tak prísne, že kvôli ním nemôžu jazdiť do miest ani niektoré policajné autá. Nasledovať tak bude presun starších vozidiel do oblastí mimo veľkých belgických miest.

Ako informuje portál ThisIsMoney, problém sa dotkol tisícky vozidiel polície v Belgicku, ktoré jazdili v mestách Brusel, Antverpy a Gent. Práve v týchto metropolách platí od 1. januára 2020 zákon, ktorý úplne zakazuje vjazd do miest vozidlám s emisnou normou staršou ako Euro 4. Jednať sa má teda o automobily vyrobené ešte pred rokom 2006.

Nariadenia sú také prísne, že výnimku neodstali ani policajné vozidlá a vedenie polície tak musí aktuálne riešiť obrovský problém. Ako informuje portál AutoForum, polícia aktuálne presúva staršie vozidlá do oblastí mimo týchto troch metropol a do nich naopak sťahuje nové autá, ktoré spĺňajú nastolené normy. Toto je podľa slov hovorkyne zatiaľ jediné riešenie, pretože financie na výmenu flotily nevyhovujúcich vozidiel momentálne polícia nemá.

Zdroj: ThisIsMoney, AutoFroum

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú