Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Príjmy Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (Regulačný úrad) v roku 2020 boli vo výške 74,23 milióna eur. Najvyšší podiel mali prímy z úhrad za právo používať frekvencie, dosiahli výšku 72,85 milióna eur.

Z toho viac ako 57,66 milióna eur boli jednorazové úhrady, respektíve prvá splátka úhrady, ktorú zaplatili mobilní operátori po výberovom konaní za pridelenie frekvencií z frekvenčných pásiem 700 MHz, 900 MHz a 1800 MHz. Informoval o tom hovorca Regulačného úradu Roman Vavro.

Príjmy z úhrad podľa všeobecného povolenia na poskytovanie elektronických komunikačných sietí a služieb boli vo výške viac ako 807-tisíc eur a z úhrad za právo používať čísla viac ako 487-tisíc eur. Výdavky Regulačného úradu bez prostriedkov EÚ boli takmer 7,7 milióna eur.

Frekvencie majú pridelené okrem mobilných operátorov aj ďalší telekomunikační operátori, ako aj obecné polície, hasičské záchranné zbory, nemocnice, civilné bezpečnostné služby, taxislužby či priemyselné podniky. Všetci z nich platia každoročne opakované úhrady za právo používať frekvencie.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú