Vedúci predstaviteľ automobilky Polestar patriacej pod krídla Volva priznal, že Tesla má v oblasti elektrických automobilov poriadny náskok.

Značka Polestar v minulosti reprezentovala výkonné vozidlá automobilky Volvo, keď sa v roku 2017 osamostatnila a už ako sesterská divízia začala podnikať kroky smerom k elektromobilite, ktorej výsledkom bol plug-in hybrid Polestar 1. Neskôr však prišla s návrhom priniesť na trh automobil Polestar 2 ako priameho, plne elektrického konkurenta Tesly Model 3.

Ako informuje portál TU, na konferencii v Nórsku však vedúci predstaviteľ Polesaru Ian Collins priznal, že Tesla má pred konkurenciou vážny náskok hlavne čo sa energetickej efektivity týka. Teslu rešpektuje ako priameho konkurenta, no chce s ňou súťažiť v boji o zákazníka.

Taktiež priznal, že by mohol poukázať aj na slabé stránky Tesly, ktoré Polestar vyriešil, no neurobil tak. Polestar 2 s cenou začínajúcou na sume 39 900 eur tak príde do výroby začiatkom budúceho roka a začne sa predávať v úvodnej edícii za 59 900 eur.

Zdroj: TU

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú