Nový slovenský dokument Prezidentka od známeho filmára a dokumentaristu Mareka Šulíka práve dostal prvú upútavku. Krátke video prináša bližší pohľad do politického života bývalej prezidentky Slovenska Zuzany Čaputovej.

Nakrúcal sa 261 dní

Prezidentka je originálny časozberný dokument, ktorý ponúka pohľad do zákulisia pôsobenia Zuzany Čaputovej v úrade prezidentky, sledujúc jej cestu od zvolenia až po koniec mandátu.

Snímka bude mať premiéru na 28. Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov Ji.hlava, ktorý sa začína 25. októbra. O pár dní na to vstúpi aj do slovenských kín, kde má premiéru naplánovanú na 31. októbra.

Od revolúcie sme nemali príležitosť vidieť, ako skutočne pracuje politik,“ hovorí o motivácii na vytvorenie tohto dokumentu scenárista a režisér Marek Šulík. Intímny portrét prvej slovenskej prezidentky ponúka pohľad na päť turbulentných rokov, vrátane situácií, do ktorých sa novinári ani kamery nedostali.

Nakrúcal som 261 dní a spolu s 352 hodinami vlastného materiálu sme spracovávali aj desiatky hodín archívnych záznamov z rôznych zdrojov,“ dodáva Šulík. Vo filme Prezidentka uvidíme každodenné pracovné aktivity, výnimočné udalosti, tlak politických protivníkov, rozhodovanie hlavy štátu, ako aj osobné prežívanie politiky a materstva.

 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú