Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Šíriaci sa koronavírus donútil mnohých ľudí pracovať z domu. Obrovský nápor kvôli tomu zažíva internetové pripojenie. Aby sa však obyvatelia únie vyhli veľkému problému, museli niektoré populárne služby ustúpiť. Teraz sa rozhodol znížiť kvalitu svojich videí aj YouTube, aby sa zabránilo preťaženiu internetového pripojenia v EÚ, informuje The New York Times.

YouTube sa tak v priebehu niekoľkých dní stáva druhou službou, ktorá obmedzí kvalitu videí na úrok toho, aby nedošlo ku krízovej situácii, kedy by bol internet v Európe preťažený. Okrem krajín EÚ zmení kvalitu videí aj vo Veľkej Británii. Mnohí európski operátori totiž v posledných dňoch zaznamenávali špičku pri prevádzke svojich služieb. Nové zmeny na YouTube budú platné 30 dní, no môžu sa vzhľadom na situáciu ešte predĺžiť.

Navyše, kvôli šíriacemu sa koronavírusu začne táto najväčšia videoplatforma sveta zobrazovať na domovskej stránke aj overené tématické videá, ktoré vyberá špeciálny algoritmus. Týmto spôsobom chce YouTube zabrániť šíreniu dezinformácií a zároveň pomôcť k lepšej informovanosti používateľov, ktorí budú môcť pozerať relevantné videá od dôveryhodnejších zdrojov, informuje The Verge.

Zdroj: The Verge, The New York Times

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú