Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Česká dôchodkyňa Věra Pohlová pred 20 rokmi zrejme ani len netušila, čo svojim výrokom na jednu anketovú otázku spustí. Na jej vete „Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty internety a počítače zakázala.“, sa okamžite začali baviť milióny ľudí.

Dnes je tomu presne 20 rokov, čo sa v magazíne Metro v roku 1999 objavila anketa spolu s odpoveďami respondentov, ktorá sa týkala úniku informácií klientov Českej banky. Výrok vtedy 72-ročnej dôchodkyne Věry Pohlovej sa stal natoľko známym, že sa o ňom nachádza text aj na českej Wikipédii. Aféru Českej banky spojenú s únikom údajov o používateľoch mal na svedomí 21-ročný správca siete banky, ktorý na internete anonymne poskytoval tieto údaje.

Dôchodkyňa svojim výrokom spustila doslova vlnu vtipov, ktoré sa začali šíriť českými internetovými fórami a komunitami. To, či tento výrok vyslovila dôchodkyňa presne takto, alebo prešiel úpravou redakcie, sa však doposiaľ nepodarilo zistiť. Od tej doby sa hláška cituje či paroduje v mnohých diskusiách a stala sa akýmsi symbolom toho, ako v tých časoch vnímali internet najmä starší ľudia.

Zdroj: Wikipedia, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú