Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Prenájom bicyklov v systéme bikesharingu v Žiline, ktorý spustili v marci 2019, prekročil tento týždeň hranicu 250.000. Od spustenia registrácií na začiatku februára sa do systému prihlásilo prostredníctvom aplikácie alebo webovej stránky takmer 22.000 užívateľov. TASR o tom informovala Petra Helecz zo spoločnosti ARRIVA, dodávateľa systému zdieľaných bicyklov v Žiline.

Od začiatku školského roka sa do systému registrovalo viac než 1600 nových užívateľov. „Tento ekologický spôsob prepravy v meste považujeme za atraktívnu voľbu mobility aj pre študentov stredných škôl a univerzít, ktorí pred niekoľkými týždňami začali štúdium, respektíve v ňom pokračujú vo vzdelávacích inštitúciách v Žiline,“ povedal správca Nadácie Kia Motors Slovakia Branislav Hadár s tým, že pre študentov sú atraktívne predovšetkým stanovištia BikeKIA Internáty Hliny, Internáty Veľký diel, Hlinská, Uniza, Hurbanova, NBS alebo Plaváreň.

Ľudia v Žiline si v priemere vypožičajú zdieľaný bicykel na 16 minút.  Systém môžu obyvatelia a návštevníci Žiliny využívať zdarma, ak bicykel vrátia do jednej hodiny od začiatku výpožičky na ktoromkoľvek z dvadsiatich oficiálnych stanovíšť v meste. Po vrátení si môže užívateľ požičať opäť zdarma ďalší bicykel.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú