Fanúšikovia majstrovstiev Európy vo futbale sa môžu pripraviť na zmenu vysielania zápasov v roku 2024 a 2028. Exkluzívne práva na vysielanie priamych prenosov zo všetkých zápasov totiž získala TV Markíza, ktorá ich odvysiela aj na Dajto. O novinke informovala televízia v tlačovej správe pre médiá.

Sme veľmi hrdí na to, že sa nám pre Slovensko podarilo získať exkluzívne vysielacie práva na EURO 2024 a EURO 2028. Divákom televízií Markíza a Dajto tak budeme môcť sprostredkovať výnimočné futbalové zážitky. Bude to naozaj fantastická udalosť pre všetkých fanúšikov,“ povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Najbližší šampionát sa začne v Nemecku 14. júna 2024 a potrvá do 14. júla toho roka, pričom sa bude odohrávať v desiatich mestách. Futbaloví fanúšikovia tak uvidia priame prenosy zo všetkých zápasov. Známe je pritom aj logo turnaja, ktoré bolo inšpirované Olympijským štadiónom v Berlíne a farbami vlajok všetkých členov UEFA.

Celkovo bude v roku 2024 na Markíze a Dajto vysielaných 51 futbalových zápasov a finále majstrovstiev bude potom vysielané z Berlína alebo Mníchova. Hosťujúca krajina ďalších majstrovstiev EURO 2028 bude vybraná najskôr v roku 2023.

Zdroj: Tlačová správa

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú