Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Správy o vývoji prvého skladacieho iPhonu kolujú internetom už dlhý čas. Tento rok v marci však jeden z uznávaných analytikov potvrdil informácie, že kalifornský gigant skutočne na takomto smartfóne pracuje, no nepredstaví ho skôr ako o 2 roky. Po premiére Apple očakáva vysoký záujem o pripravovanú novinku. Podľa odhadov chce za prvý rok predať 20 miliónov kusov skladacieho iPhonu, informuje 9to5Mac.

Zatiaľ čo v roku 2023 bude konkurencia ponúkať už v poradí niekoľkú generáciu svojich skladacích modelov, Apple má vyrukovať s úplne prvým skladacím iPhonom. Tento počin má podľa známeho analytika Ming-Chi Kua vyvolať veľký dopyt, kvôli čomu sa odhaduje, že spoločnosť predá až 20 miliónov kusov už za prvý rok od predstavenia.

O 2 roky by tak mal Apple predať podľa týchto informácií 15-20 miliónov kusov skladacieho iPhonu, ktorý zrejme bude využívať skladací OLED displej od Samsungu. Budúci iPhone so skladacou konštrukciou by mal ponúknuť obrazovku s uhlopriečkou 7,5″ – 8″. Ďalšie detaily a špecifikácie smartfónu však ostávajú neznáme.

Hoci segmentu skladacích smartfónov momentálne dominuje práve Samsung, o pár rokov môže súperiť na poprednej priečke s Apple, ktorý bude chcieť po predstavení skladacieho iPhonu vyťažiť výhodu svojim ekosystémom.

Zdroj: 9to5Mac

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú