Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Kríza zasiahla aj výrobcov smartfónov, ktorí v uplynulom prvom kvartáli tohto roka predali podľa prieskumu Counterpoint Research o milióny kusov smartfónov menej ako v rovnakom období pred rokom. Najväčšie straty v predajoch pocítili prví dvaja najväčší výrobcovia, teda Samsung a Huawei. Jedným z mála výrobcov, ktorým predaje stúpli, bolo Xiaomi, informuje PhoneArena.

Prvú priečku v rebríčku najväčších výrobcov smartfónov sveta si už niekoľko rokov drží Samsung, za ktorým sa drží Huawei a Apple. Hneď za prvou trojicou sa však nachádza Xiaomi, ktoré malo ako jedno z mála vyššie predaje smartfónov aj počas posledných troch mesiacov. V prípade Samsungu sa predaje v 1. kvartáli 2020 prepadli o celých 13 miliónov kusov, čím stratil 1 % podielu na trhu.

Counterpoint Research

Huawei za plynulé obdobie predal o 10 miliónov menej smartfónov, no svoj trhový podiel si dokázal udržať aj v porovnaní s rovnakým obdobím z minulého roka.

Apple však predal o 2 milióny menej iPhonov, no napriek tomu získal o 2 % podielu na trhu viac. Spomínané Xiaomi dokázalo predaje zvýšiť o 1,9 milióna kusov smartfónov a medziročne si v 1. kvartáli uchmatlo ďalšie 2 % na svetovom trhu.

Zdroj: PhoneArena, Counterpoint Research

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú