Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Štúdio Take-Two je autorom mnohých populárnych hier, ako GTA V či Red Dead Redeption 2. Portál VentureBeat informoval, že štúdio zverejnilo príjmy za prvý fiškálny štvrťrok 2021 (druhý kalendárny štvrťrok 2020). Medziročne vzrástli až o 54 %.

Hernému štúdiu sa podarilo takto rapídne prekonať očakávania ziskov aj kvôli pandémii koronavírusu. Počas domácich karantén sa totiž príjmy z predaja digitálnych kópií hier zvýšili oproti minulému roku počas rovnakého obdobia až o 70 %.

Celkové príjmy za prvý fiškálny štvrťrok dosiahli 831,3 miliónov dolárov (706,5 miliónov eur), informoval portál CNBc. Za skvelé čísla herného štúdia sú prekvapivo zodpovedné staršie tituly, novinka Disintegration medzi hráčmi až taký úspech nežne, píše WindowsCentral.

Celkové predaje GTA V sa vyšplhali na 135 miliónov kópií, pričom oproti minulému fiškálnemu štvrťroku vzrástli o 5 miliónov kusov. Red Dead Redepntion 2 doposiaľ predalo 32 miliónov kópií, NBA 2K20 14 miliónov a Borderlands 3 10,5 milióna.

Basketbal od štúdia Take-Two zaznamenal až 82 % nárast hráčov oproti minulému roku. Podľa Straussa Zelnicka, CEO Take-Two, tieto výsledky naznačujú ďalší skvelý rok pre herné štúdio, čo by sa malo v pozitívnom zmysle prejaviť aj na nových pripravovaných hrách.

Zdroj: VentureBeat, WindowsCentral, CNBc

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú