Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Predaj nových áut v Číne v máji 2023 vzrástol, keďže vláda rozšírila daňové stimuly na kúpu nových vozidiel, aby podporila dopyt v čase, keď sa ekonomika spomaľuje. Ukázali to vo štvrtok údaje Čínskej automobilovej asociácie (CPCA). TASR o tom informuje na základe správy Reuters.

Podľa CPCA predaj áut na najväčšom automobilovom trhu na svete sa v máji 2023 zvýšil medziročne o 7,3 % na 1,76 milióna vozidiel. Za prvých päť mesiacov 2023 vzrástol predaj áut o 4 % na 7,74 milióna vozidiel.

Predaj nových energetických vozidiel (NEV), ktoré zahŕňajú čisto elektrické autá aj plug-in hybridy, v máji medzimesačne vzrástol o 10,5 % a podieľal sa 32,9 % na celkovom predaji.

Asociácia CPCA ďalej uviedla, že výrobca elektromobilov Tesla predal v máji 77.695 vozidiel vyrobených v Číne. Ďalšie informácie o predaji jednotlivých značiek CPCA neposkytla.

Vláda v Pekingu plánuje rozšíriť a optimalizovať daňové stimuly na nákupy NEV aj politiku na podporu rozvoja NEV, informovali štátne médiá s odvolaním sa na diskusie v kabinete.

V polovici mája Národná komisia pre rozvoj a reformu a Národná energetická správa oznámili urýchlenie výstavby nabíjacích zariadení pre elektrické vozidlá, aby sa podporil ich nákup na vidieku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú