Britská automobilka Jaguar Land Rover pozastaví od budúceho týždňa výrobu v dvoch britských závodoch. Dôvodom je nedostatok čipov. Spoločnosť je tak ďalšou v poradí, ktorá musí pre problémy s dodávkami kľúčových komponentov upravovať produkciu.

Jaguar Land Rover, na ktorý sa odvolala agentúra AP, vo štvrtok uviedol, že „na určitý čas“ zastaví produkciu v dvoch závodoch, pričom odstávka sa začne v pondelok 26. apríla. Týkať sa bude závodu v meste Halewood neďaleko Liverpoolu a závodu v Castle Bromwich pri Birminghame. Ďalšie podrobnosti spoločnosť nezverejnila. Výroba v závode v Solihulle v strednom Anglicku bude pokračovať ďalej.

Oznámenie britskej automobilky poukazuje na rastúci problém pre automobilový priemysel. Postupne musia výrobu obmedzovať ďalšie a ďalšie firmy. Začiatkom apríla americké automobilky General Motors a Ford oznámili, že pre nedostatok čipov musia obmedzovať produkciu v závodoch v Severnej Amerike. Podobné problémy riešia aj Stellantis, Volkswagen či japonské spoločnosti.

Ďalšie články:

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú