81 rokov po premiére v komiksovom DC univerze tvorcovia odhaľujú skutočnú pravdu o jednej z hlavných vedľajších postáv a blízkych priateľov Batmana. Tim Drake, známy tiež ako Robin, je v kánone oficiálne zaradený ako bisexuál, informuje Polygon.

Ohľadom sexuálnej orientácie populárneho hrdinu sa roky viedli vášnivé diskusie, definitívny koniec špekuláciám priniesla komiksová séria Batman: Urban Legends, ktorá vo svojom šiestom vydaní ukazuje Robina, ako prijíma pozvanie na rande od svojho priateľa Bernarda.

Tvorcovia nad odhalením pravdy o Robinovi neskrývali nadšenie, sexualitu označujú ako nekonečnú a mimoriadne vzrušujúcu cestu, čo chceli ukázať aj na príklade Batmanovho pomocníka. Robin pred tým striedavo udržiaval vzťah s komiksovou hrdinkou Stephanie Brown, známou tiež ako Spoiler, momentálne sa však otvoril novým možnostiam.

Postava Robina zároveň zďaleka nie je jediným superhrdinom v DC univerze riadiacim sa do LGBTQ+ komunity a patria sa sem i ďalšie známe mená ako Batwoman, Harley Quinn, Poison Ivy či Midnighter.

 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú