Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová verzia kriminálnej drámy Krstný otec III z dielne amerického režiséra Francisa Forda Coppolu príde do kín v decembri tohto roku. Oznámilo to vo štvrtok filmové štúdio Paramount, z ktorého vyhlásenia cituje agentúra AFP.

Záverečná časť tejto trilógie z roku 1990 (prvé dve mali premiéru v rokoch 1972 a 1974) o mafiánskej rodine Corleonovcov bola prijatá pomerne vlažne. Nový režisérsky zostrih si kladie za cieľ dosiahnuť „pôvodnú víziu finále“ podľa Coppolu a scenáristu Maria Puza, uvádza štúdio.

„Pre túto verziu som vytvoril nový začiatok i koniec, pričom som prerobil niektoré scény, zábery a hudobné motívy,“ uviedol 81-ročný Coppola. „S týmito zmenami a reštaurovaným záznamom aj zvukom je to pre mňa vhodnejšie uzatvorenie trilógie,“ dodal.

Nová verzia filmu s upraveným titulom Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone bude v limitovanom rozsahu uvedená do kín v decembri pri príležitosti 30. výročia premiéry pôvodnej „trojky“.

Dielo sa následne dostane na streamovacie platformy. Produkcia jeho novej verzie trvala šesť mesiacov a vyžadovala si dôkladné reštaurovanie originálneho filmového pásu, ako aj doteraz nezverejnených materiálov.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú