Posledná OTA aktualizácia pre smartfóny OnePlus 8 a 8 Pro niektorým používateľom úplne vymazala všetky dáta v smartfónoch. Ako informoval portál GizChina, spoločnosť chybnú aktualizáciu eviduje a priznala si chybu z vlastnej strany.

Aktualizácia systému Oxygen OS 11 open beta 3 pristála na zariadeniach používateľov ako „stabilná“, no to v žiadnom prípade nie je. Po jej nainštalovaní boli používatelia vyzvaní na reštart svojho zariadenia, po ktorom boli všetky dáta nadobro preč.

Ako píše AndroidAuthority, niektorí sa pokúšali dáta obnoviť aj nainštalovaním staršej verzie, no ani tento krok nepomohol. Najhoršie zrejme dopadli tí používatelia, ktorí mali nastavené automatické aktualizácie, čiže inštalácii v podstate nemali ako zabrániť.

OnePlus na svojich fórach vyzýva používateľov, aby si dôkladne skontrolovali, akú OTA aktualizáciu im smartfón ponúka a v prípade, že ide o spomínanú verziu beta 3, radšej ju nemajú inštalovať. V prípade, že tak už urobili, no ešte nevykonali reštart zariadenia, môžu svoje dáta pred stratou ochrániť tak, že pred samotným reštartom si nainštalujú túto aplikáciu, spustia ju a až následne vykonajú reštart zariadenia.

Zdroj: GizChina, AndroidAuthority

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú