Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vývojári jednej z najpopulárnejších torrentových služieb, qBittorrent, varujú používateľov pred falošnou verziou ich aplikácie, ktorá sa objavila v obchode Microsoft Store. Podľa informácií z oficiálneho upozornenia tímu vývojárov sa nejedná o ich aplikáciu. qBittorrent v Microsoft Store nie je originálom aplikácie, ale podvrhom, za ktorý si autor v obchode pýta peniaze. Oficiálna aplikácia je však zdarma, informoval portál betanews.

V Microsoft Store sa objavila takáto podvodná verzia aplikácie qBittorent, ktorá je ale platená a navyše je oveľa väčšia, ako oficiálna verzia. Zatiaľ čo v obchode Microsoftu sa nachádza nepravá aplikácia o veľkosti 314 MB, skutočná aplikácia má veľkosť len 25 MB a je dostupná na tomto odkaze. Okrem tohto titulu sa však v Microsoft Store ocitli od rovnakého autora aj porty iných aplikácií z open source projektov.

Screenshot/Microsoft Store/FonTech

V obchode sa tak používateľ môže stretnúť aj s aplikáciami Smplayer 2020, DarkAudacity a Pwsafe, ktoré ale nepochádzajú od ich skutočných vývojárov. Zrejme sa týmto spôsobom len niekto snaží zbohatnúť na populárnych aplikáciach. Pred stiahnutím niektorej z nich z tohto zdroja je vhodné skontrolovať aj oficiálnu stránku aplikácie.

Zdroj: betanews, qBittorrent

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú