Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Z aplikácie odstránia všetok obsah z Facebooku, Facebook SDK a GIPHY. Dôvodom je porušovanie ochrany osobných údajov a neschopnosť zamedziť šíreniu nenávistnej rétoriky zo strany Facebooku.

Rakuten Viber ukončí všetky kampane na Facebooku a pripojí sa tak k rastúcemu hnutiu #StopHateForProfit, ktoré má za cieľ bojkot technologického obra. V rámci protestov proti policajnej brutalite, rasizmu a nerovnosti, ktoré sa odohrávajú v USA, sa spojilo šesť organizácií, medzi nimi Liga proti hanobeniu (ADL) a Národná asociácia pre pokrok ľudí farebnej pleti (NAACP), ktoré vyzvali na zastavenie reklamných kampaní na Facebooku v priebehu celého júla z dôvodu neschopnosti Facebooku obmedziť šírenie nenávistnej rétoriky.

Pre Viber je neschopnosť Facebooku zamedziť tomuto trendu ďalším problémom v rade tých, ktoré nadväzujú na prípady ako škandál Cambridge Analytica, keď došlo k zneužitiu osobných údajov 87 miliónov používateľov súkromnou firmou.

Výsledkom je rozhodnutie, že aplikácia posunie kampaň #StopHateForProfit ešte o krok ďalej a preruší všetky obchodné styky s Facebookom. Kroky potrebné na odstránenie všetkého obsahu Facebooku by mali podľa očakávania dokončiť do začiatku júla 2020. Propagáciu alebo akékoľvek ďalšie aktivity na Facebooku zastavili s okamžitou platnosťou.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú