Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Polícia v americkom štáte Minnesota začiatkom júla sledovala, či návštevníci pláže pri Minneapolise dodržiavajú pravidlá o nahote na verejnosti, s pomocou dronov.

Podľa Cheryl Weiler, zástupkyne mesta Golden Valley, ktorá komunikovala s televíziou CNN, muži zákona 10. júla využili špičkovú technológiu po tom, čo dostali sťažnosti. Policajt Randy Mahled pre televíziu WCCO zase uviedol, že použitie dronu je v podstate rovnaké ako využitie „bezpečnostnej kamery na verejnom mieste v oblasti s vysokou kriminalitou“.

Polícia v Golden Valley vysvetlila, že zábery z dronov sú prístupné len pre malý počet zamestnancov a využívajú ich len na „dokumentáciu, zber dôkazov a v prípade potreby, stíhanie“.

Podľa častej návštevníčky pláže Elsie Olin, ktorá sa zhovárala s WCCO, je pomerne odľahlá pláž pri Twin Lake „bezpečným miestom“ na to, aby sa tam ľudia „cítili pohodlne“. Ako spolu s ďalšími svedkami uviedla, zdá sa, že sa policajti vtedy zameriavali na ľudí tmavej farby pleti. „Za dvomi alebo tromi černochmi, ktorí boli na pláži veľmi viditeľní, rovno išli,“ uviedla Olin.

Zástupcovia mesta uviedli, že policajti išli na pláž po preverení záberov z dronov, aby identifikovali osoby, ktoré zdanlivo porušovali zákon. Osobné informácie si vyžiadala od ôsmich ľudí, aby rozhodli o ich možnom predvolaní, ktoré napokon nevydali. Dvaja z nich boli ľudia tmavej farby pleti. Mesto vo svojom vyjadrení zdôraznilo, že odsudzuje rasizmus a diskrimináciu a pracuje na tom, aby komunita rešpektovala všetkých.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú