Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Polícia vo Fremonte pridala do svojho vozového parku aj elektrickú Teslu Model S. Pred pár dňami však na tomto elektromobile prebiehala aj naháňačka podozrivého kriminálnika, no počas prenasledovania sa vozidlu takmer vybila batéria. Policajnú naháňačku následne prevzali ďalšie autá a Tesla Model S bola z tejto akcie odvolaná, informuje CNN.

Elektrické autá sa stali súčasťou aj niekoľkých oddelení policajných zložiek, ktoré ich využívajú na dennej báze popri autách so spaľovacím motorom. V prípade prenasledovania vozidla v oblasti San Francisco Bay Area však Tesla Model S nemohla pokračovať v prenasledovaní podozrivej osoby. Niekto totiž zabudol nabiť batériu. Príslušník policajného zboru tak musel naháňačku prenechať svojim kolegom a elektromobil bol z akcie odvolaný.

Zobraziť celú galériu (1)
Fremont Police Department

Podozrivý bol síce vypátraný, avšak pokiaľ by naháňačka bola iba na Tesle Model S, zrejme by polícii utiekol. Elektromobil totiž kvôli nedostatku energie v batérii spomalil a nebol schopný rýchlej jazdy, informuje CBS.

Hovorca polície vo Fremonte prezradil, že takáto situácia občas nastane aj v prípade áut so spaľovacími motormi, ktorých nádrže nie sú na konci smeny natankované doplna. To by sa však v prípade policajných áut rozhodne nemalo stávať.

Zdroj: CBS, CNN

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú