Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Portál iFixit sa opäť raz pustil do rozoberenia, pričom tentokrát si vzal na mušku nové slúchadlá Apple AirPods Pro. A výsledok? Prakticky neopraviteľné. Slúchadlá sú tak jednorázovým produktom, ktorý však za bežných okolností vydrží veľmi veľa.

Portál udelil ako slúchadlám, tak aj nabíjaciemu obalu skóre 0 na škále opraviteľnosti, nakoľko väčšina dielov nie je modulárnych, sú navzájom zlepené a prakticky sa na trhu ani nenechádzajú náhradné diely, s ktorými by bolo možné slúchadlá opraviť. Podobne pritom dopadla aj predchádzajúca generácia slúchadiel, takže zlepšenie v tomto smere nenastalo žiadne – píše The Verge.

Zaujímavá je ale hmotnosť, ktorá je až o tretinu väčšia, čo je spôsobené novými funkciami. Stále je to však len 5,4 gramov na jedno slúchadlo, čo je stále veľmi málo. Každopádne, v prípade poruchy slúchadiel mimo záručnej doby je jedinou možnosťou zaobstarať si nové a zaplatiť ďalších 250 eur.

Slúchadlá by však mali byť dostatočne kvalitné na to, aby vydržali aj dobu mimo zákonom stanovenej záručnej doby a skôr než prestanú fungovať, väčšina používateľov presedlá na novú generáciu.

Zdroj: iFixit, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú