Že sú podvodné súťaže na Facebooku stále pretrvávajúcim problémom dokázalo už množstvo takýchto falošných ponúk, ktoré vo veľkom zneužívali aj mená známych spoločností, predajcov či bánk. Najnovšie sa podvodníci zamerali na zákazníkov SWANu, v mene ktorého vyhlásili na Facebooku súťaž o iPhone 12. Od výhercov chcú zaplatenie poplatku za doručenie a osobné údaje, upozornil SWAN na Facebooku.

Podobne ako množstvo iných falošných súťaží na najväčšej sociálnej sieti, aj táto zneužíva meno a aj logo tohto poskytovateľa. Podvodníci v tomto prípade prišli so súťažou vo forme programu odmeňovania zákazníkov, ktorým chcú oklamať klientov SWANu. V podmienkach súťaže uvádzajú potrebu vyplnenia osobných údajov a adresy, na ktorú má byť údajná výhra zaslaná.

Zároveň požadujú zaplatenie poplatku vo výške 1 – 3 € za doručenie výhry, ktorou má byť iPhone 12. Tento podvod sa pritom môže šíriť viacerými formami, najmä emailom alebo aj vo vyskakovacích oknách, s ktorými sa môžu Slováci stretnúť pri návšteve webových stránok. SWAN upozorňuje, že svojich zákazníkov nikdy nekontaktuje s vernostnou odmenou prostredníctvom emailu alebo online reklamou.

Zdroj: SWAN/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú