Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Časy, kedy Microsoft kraľoval s prehliadačom Internet Explorer v počte aktívnych používateľov, sú už nadobro preč. Tento mesiac dosiahol Explorer aj spolu s jeho mladším bratom Edge historické minimum v podieloch na trhu, informuje TechSpot.

Podľa údajov zo stránky MarketShare zažívajú prehliadače od Microsoftu veľmi nepriaznivé časy. Septembrové čísla hovoria, že na konci mesiaca bol trhový podiel oboch prehliadačov Microsoftu iba 12 %. Novší Microsoft Edge dosahoval podiel 5,9 % a jeho prepad oproti minulému mesiacu nebol až taký markantný. Horšie na tom bol Internet Explorer, ktorý klesol zo 7,5 na 6,1 %.

Nových používateľov by však mohla prilákať už testovaná beta verzia Microsoft Edge postavená na Chromium jadre. Pomôže aj zrušenie podpory pre Windows 7, ktorého používatelia budú nútení prejsť na Windows 10 s už nainštalovaným prehliadačom Edge, píše ComputerWorld.

Aktuálneho kráľa, prehliadač Chrome, však Microsoft už z trónu zrejme nezosadí. Chrome mal na konci mesiaca trhový podiel 68,5 %. Netreba ale zabúdať na to, že vo svojich najlepších časoch používalo Explorer od Microsoftu takmer 90 % všetkých používateľov internetu. K tomuto míľniku tak má ešte aj Google poriadne ďaleko.

Zdroj: TechSpot, MarketShare, ComputerWorld

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú