Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

PlayStation Vita je malá a prenosná herná konzola od Sony, ktorá prišla na trh už v roku 2011 v Japonsku a do Európy o rok neskôr. Jej príbeh sa ale pomaly končí, keďže japonská spoločnosť na svojich stránkach už oznámila ukončenie výroby a predaj konzoly k 31. marcu 2019. Sony už od roku 2015 priamo nevyvíja pre PS Vita hry a od roku 2018 neumožňuje vydávať ani tituly na fyzických médiách. Informáciu publikoval portál Polygon.

Jung-nam Nam/Flickr

PS Vita mala za cieľ spojiť svet konzolového hrania s možnosťou prenositeľnosti. Nadväzovala na svojho predchodcu v podobe konzoly PlayStation Portable, ale nikdy nedosiahla jeho úspech. Za takmer sedem rokov sa podľa odhadov predalo len približne 16 miliónov kusov. Predchodca PS Portable od roku 2004 do 2012 zaznamenal predaje na úrovni 76 miliónov kusov.

Za hlavný dôvod zlyhania PS Vita sa označuje silná konkurencia zo strany smartfónov, ktoré v časoch príchodu konzoly na trh zaznamenávali obrovský rast a umožňovali hranie rôznych titulov. Následkom toho konzola neprilákala dosť pozornosti používateľov a tým pádom ani vývojárov.

Zdroj: Polygon
Zdroj náhľadového obrázka: Jung-nam Nam/Flickr

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú