Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nová generácia konzoly od Sony príde už budúci rok aj s novým ovládačom s označením DualShock 5. Ten prinesie mnoho vylepšení, medzi ktoré bude možno patriť aj schopnosť priameho pripojenia k internetu, informuje TweakTown.

Nový ovládač DualShock 5 zrejme príde okrem skvelého vylepšenia v podobe haptickej odozvy tlačidiel aj s technológiou, ktorá mu umožní pripojiť sa priamo k internetu, a to aj bez nutnosti použitia konzoly PlayStation 5.

Zobraziť celú galériu (1)
Steel Drake/Behance

Nový ovládač by tak mal priamo podporovať streamovaciu službu PlayStation Now, nakoľko podľa dostupných informácií sa tento ovládač pripája priamo ku cloudu a nepotrebuje na to konzolu. Týmto by sa mala znížiť odozva pri hraní, pretože ovládač komunikuje priamo so serverom a nie skrz konzolu, čiže v tomto prípade by sa vynechával jeden komunikačný uzol, informuje GamesRadar.

Stále však nie je isté, či sa táto technológia bude nachádzať v ovládači DualShock 5. Možno Sony pracuje na podobnom zariadení ako je ovládač Google Stadia, ktorý bude vytvorený špeciálne pre cloudové hranie hier. Pravdu sa však zrejme dozvieme až pri samotnom predstavení konzoly.

Zdroj: TweakTown, GamesRadar

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú