Polícia sa zaoberá prípadom 37-ročného muža, ktorý po nehode na elektrickej kolobežke nafúkal 2,19 promile. Došlo k nej ešte v sobotu (8. 8.) ráno na Šulekovej ulici v Bratislave. Polícia v tejto súvislosti na sociálnej sieti upozorňuje účastníkov cestnej premávky, že pre všetkých platia povinnosti dodržiavať jej pravidlá.

Policajti priblížili, že kolobežkár stratil rovnováhu, spadol na vozovku, v dôsledku čoho utrpel poranenia hlavy. Následne bol prevezený na ďalšie lekárske ošetrenie do jednej z bratislavských nemocníc.K dopravnej nehode došlo aj v nedeľu (9. 8.) v smere z mesta Pezinok na obec Pernek. Polícia pripomenula, že aj s jazdou na e-kolobežke sa spájajú isté pravidlá, ktoré by mal každý vodič dodržiavať.

Medzi tieto pravidlá sa zaraďuje aj to, že osoba, ktorá šoféruje elektrickú kolobežku, nesmie byť pod vplyvom alkoholu. Neplatí to iba v prípade jazdy v obci či meste alebo na ceste vyhradenej pre cyklistov, aj v tomto prípade však nesmie hodnota alkoholu v krvi presiahnuť 0,5 promile, dodali policajti.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú