Telekomunikačný operátor 4ka neustále rozširuje svoju 5G sieť po celom Slovensku. Po masívnom prechode z 3G na 4G sieť, ktorý sa uskutočnil koncom februára, operátor toto leto priniesol svoju rýchlu 5G sieť do ďalších 13 miest. Medzi nimi sú Galanta, Gelnica, Hlohovec, Kremnica, Leopoldov, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Ružomberok, Sládkovičovo, Svit, Šaľa a Trebišov.

„Počet 5G zariadení v sieti 4ka neustále rastie, pričom dnes už má smartfón s podporou pre 5G siete každý piaty zákazník 4ky a preto sme sa tento rok okrem zlepšenia 4G, zamerali aj na budovanie rýchlej 5G siete. Postupne prinášame 5G do ďalších lokalít, kde naši zákazníci môžu reálne využiť vysoké prenosové rýchlosti mobilného internetu,“ hovorí Juraj Zachar, projektový manažér pre 5G sieť 4ka.

5G sieť 4ky ponúka rýchlosti prenosu dát až do 600 Mbit/s a nižšiu latenciu, čo je ideálne pre moderné SMART riešenia. Využíva frekvenčné pásmo 3,6 GHz a najnovšiu generáciu AAU antén, ktoré sú vysoko efektívne v husto osídlených oblastiach a zvládnu vysoký počet pripojených zariadení.

4ka má v súčasnosti pokrytie 5G sieťou v 36 slovenských mestách, vrátane Bratislavy, Banskej Bystrice, Nitry, Trnavy, Zvolena a ďalších. Úplný zoznam miest a aktuálne pokrytie je možné skontrolovať na webovej stránke operátora.

Ak chceš využívať 5G sieť 4ky, potrebujete byť v oblasti s pokrytím 5G, mať smartfón s podporou 5G v sieti 4ka, a v nastaveniach telefónu mať povolené 5G. Služba 5G je dostupná aj v zahraničí v desiatkach krajín.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú