Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google spustil bezkontaktné platby smartfónmi na Slovensku už pred nejakým tým rokom, no doteraz za konkurenciou značne zaostával v oblasti platieb hodinkami. Hoci teda máme u nás Apple Pay, Fitbit Pay či Garmin Pay pre platby smart hodinkami, Google Pay na našom trhu chýbalo. To sa však zmení už o pár týždňov po spustení predaja nových hodiniek Samsungu.

Podľa najnovších informácií prinesie možnosť platenia s Google Pay hodinkami na Slovensko nová séria Samsung Galaxy Watch 4, ktorá bola predstavená pred malou chvíľou. Pôjde tak o vôbec prvé smart hodinky na našom trhu, ktoré takéto bezkontaktné platby umožnia. Samotná možnosť platenia bude aktívna ešte v auguste a spustenie sa očakáva rovno so začiatkom predaja nových hodiniek Samsungu. Veľkej zmene na poli platenia smart hodinkami prispieva najmä fakt, že gigant zmenil operačný systém Tizen za WearOS priamo od Google. Novým hodinkám Galaxy Watch 4 sme sa venovali v samostatnom článku.

Týmto spôsobom Google dobehne konkurenciu, ktorá už dlhodobo platby hodinkami ponúka. Pripomeňme, že Apple spustil platenie s Apple Watch v momente spustenia Apple Pay na Slovensku. Samsung ešte počas tohtoročnej konferencie MWC predstavoval nový systém One UI Watch pre smart hodinky, čím naznačil, že spojením s Googlom by mohlo dôjsť aj k spusteniu bezkontaktných platieb hodinkami.

Spoločnosť v zahraničí ponúka aj vlastné bezkontaktné platby Samsung Pay, avšak len na vybraných trhoch, medzi ktoré Slovensko nepatrí. Náhradou za nich sa tak u nás stane Google Pay. Služba by mala byť prístupná po spustení predaja hodiniek neskôr v tomto mesiaci.

Zdroj: Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú