Kryptoburza Binance dosahuje najväčší trhový podiel vo svojom odvetví a s prehľadom si tak udržiava titul najväčšej kryptoburzy na svete. V európskom pôsobení jej po novom pomôže na pozícii viceprezidenta Slovák Martin Bruncko, ktorý stál aj za známym AeroMobilom, bol členom rady eurovalu či poradcom dubajskej vlády. O téme informoval Binance na oficiálnom webe. Na Slovensku ako prvý upozornil na tému Forbes.

Som veľmi nadšený, že sa pripájam k Binance v novej fáze rastu, pretože začína klásť veľký dôraz na dodržiavanie predpisov a expanziu do tradičnejších oblastí fintech.

Neuveriteľná komunita, ktorú sa Binance podarilo v priebehu rokov vybudovať, jej špičkové technológie a posun smerom k užšej spolupráci s regulátormi dávajú Binance takmer neobmedzené možnosti. Teším sa na realizáciu tohto potenciálu v Európe aj mimo nej,“ povedal Martin Bruncko.

Bruncko pôsobil v minulosti aj ako hlavný ekonomický poradca ministra financií Ivana Mikloša a bol tiež námestníkom ministra financií pre európske záležitosti. Pôsobil aj ako člen Hospodárskeho a Finančného výboru EÚ, člen rady Európskeho mechanizmu pre stabilitu a aj ako poradca dubajskej vlády v oblasti výskumu a inovácií.

V najbližších mesiacoch chcem výraze zlepšiť vzťahy s kľúčovými vládami a regulátormi v Európe,“ vyjadril sa podľa Forbes Bruncko.

Nový viceprezident Binance v Európe sa pritom plánuje sústrediť na Francúzsko, kde môže vyrásť nové európske alebo aj globálne centrum kryptoburzy. Podľa Forbes vyjadril podporu v tomto napredovaní aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a taktiež bola ohlásená aj prvá veľká investícia za 100 miliónov eur na podporu francúzskeho a európskeho blockchain systému.

Zdroj: Binance, Forbes 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú