Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Najnovší smartfón strednej triedy od dcérskej spoločnosti Xiaomi trpí problémom s Wi-Fi pripojením. Používatelia Redmi Note 9S, ktorý je určený pre Európu a Britániu, sa sťažujú na fórach spoločnosti Xiaomi, na fórach XDA či Reddite, informuje AndroidPolice.

Celý problém spočíva v tom, že smartfóny Redmi Note 9S sa po 10 až 15 minútach od momentu, čo používateľ uzamkne svoj telefón, odpoja od Wi-Fi. Po prebudení smartfón stále ukazuje, že je k sieti pripojený, no medzi ním a routerom neprebieha žiadny dátový prenos.

Zaujímavosťou je, že problémom trpí iba európska verzia zariadenia. Model Redmi Note 9 Pro, čiže ekvivalent určený pre indický trh, podobný problém nemá. Xiaomi používateľom radí, aby skúsili resetovať svoj router, no toto riešenie drvivej väčšine absolútne nepomohlo.

Niektorí však tvrdia, že májová aktualizácia nadstavby MIUI vo verzii 10.0.8.0 daný problém aspoň čiastočne rieši. Zariadenie sa stále odpája od Wi-Fi po približne 10 minútach, avšak následne sa takmer okamžite pripojí späť. Zatiaľ nevieme, či sa jedná o problém s hardvérom, alebo túto chybu dokáže Xiaomi vyriešiť pomocou softvérovej aktualizácie.

Zdroj: AndroidPolice, Reddit

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú