Začína sa posledná cesta obľúbeného apokalyptického seriálu. Spoločnosť AMC predstavila ukážku na štvrtú a zároveň poslednú sériu seriálu Snowpiercer, ktorý u nás doteraz vysielala aj streamovacia platforma Netflix.

Očakávaná štvrtá séria sa tentokrát predstaví na obrazovkách AMC a AMC+, ktoré sú teraz jeho novým domovom. Spoločnosť AMC získala práva na seriál produkovaný štúdiom Tomorrow Studios po tom, čo stanica TNT ohlásila v roku 2022, že nebude viac pokračovať v nakrúcaní. Zrušenie bolo dôsledkom škrtov po akvizícii medzi spoločnosťami WarnerMedia a Discovery, pod ktoré spadá práve stanica TNT.

Snowpiercer sa zatiaľ dočkal troch sérií, ktoré medzi divákmi zaznamenali prevažne pozitívne ohlasy. Diváci si snímku obľúbili najmä z dôvodu špecifickej postapokalyptickej premisy, kde sa poslední ľudia snažia prežiť v gigantickom vlaku, nekonečne krúžiacom po zamrznutej planéte.

Vo vlaku navyše panuje veľká sociálna nerovnosť, okrem netradičného zasadenia sa Snowpiercer, podobne ako jeho filmový predchodca z roku 2013, nebál otvárať aj komplexné spoločenské otázky.

TMDB

Štvrtá séria sa odohráva deväť mesiacov po tom, čo sa rozdelili Snowpiercer a jeho pohonná jednotka Big Alice. Zatiaľ čo Till a Ben musia na prieskumnej misii čeliť nečakaným nepriateľom, obyvatelia Nového Edenu sa musia vysporiadať s neistými časmi a neznámymi hrozbami.

V poslednej sérii sa do svojich úloh sa opäť vrátia Jennifer Connelly, Sean Bean, Daveed Diggs či Mickey Summer. Obsadenie rozšíria aj nové tváre v podobe Clarka Gregga a Michaela Arono. Finále seriálu bude mať svoju premiéru 21. júla na stanici AMC. Informácie o uvedení série v knižnici Netflixu neboli doteraz zatiaľ zverejnené.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú