Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Adaptér, pomenovaný ako Freedom Wing Adapter, umožní ľuďom s telesným postihnutím, ktorí sú na vozíku ovládanom joystickom, premeniť ho na herný ovládač. Táto novinka sa k elektrickému vozíku pripája prostredníctvom 9-pinového konektora joysticku a umožňuje spojenie s adaptívnym ovládačom pre Xbox, informuje The Verge.

Freedom Wing je malý adaptér, krabička, ktorá slúži ako sprostredkovateľ spojenia medzi adaptérom Xbox Adaptive Controller a elektrickým invalidným vozíkom s joystickom. Prostredníctvom 9-pinového pripojenia je signál z ovládania na elektrickom vozíku upravený na potrebné inštrukcie pre Adaptive Controller. Pomocou jediného ovládača tak môžu ľudia s telesným postihnutím ovládať nielen invalidný vozík, ale si s ním priamo zahrať hry na konzole.

Celková cena takéhoto doplnku je približne 35 dolárov, informuje Venturebeat. Xbox Adaptive Controller predstavil Microsoft ešte v roku 2018 pre ľudí s postihnutím, ktorým poskytol 2 programovateľné tlačidlá a 19 jackov na pripojenie k rôznym joystickom a ovládačom. Vďaka takémuto doplnku si tak môžu hry na konzole užiť aj hráči s postihnutím.

Zdroj: The Verge, Venturebeat

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú