Príchod Zen 3 architektúry od AMD sa každým dňom približuje. Prvým čipom postaveným na novej architektúre by mal byť procesor Ryzen 9 4950X, ktorý sa už dokonca objavuje v benchmarkoch. Ako upozornil portál WCCFtech, taktovacia frekvencia novinky od AMD atakuje 5 GHz.

Zdá sa, že čoskoro príde na hráčsky trh nový kráľ v oblasti procesorov. Ryzen 9 4950X so 16 jadrami sa včera objavil v správe z nových testov a portál IgorsLab na základe OPN kódu procesora zistil, že sa jedná o rovnaký čip, ktorý už bol testovaný pár dní dozadu.

AMD

Pred pár dňami dosahovala základná taktovacia frekvencia novinky od AMD hodnotu 3,5 GHz a pri booste sa dokázala vyšplhať až na 4,8 GHz. Nové testy však ukázali, že procesor dokáže v základe bežať na frekvencii 3,7 GHz a pri booste dosahuje až 4,9 GHz.

Ak vo finále AMD uvedie na trh svoj nový vlajkový procesor s týmito hodnotami, pre Intel to bude zrejme posledný klinec do rakvy. Stále tu je však možnosť, že AMD ešte zamieri k dosiahnutiu 5 GHz frekvencie pri booste, čo by už bol naozaj skvelý výsledok.

Zdroj: WCCFtech, IgorsLab

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú